Piaskownica techniczna
- Prokrustir I Siwy
- Site Admin
Wykonano rzut kością 6x3 z wynikiem 6, 2, 6.
- Prokrustir I Siwy
- Site Admin
Dobry postęp z przebudowaną wtyczką do rzucania kością.
Wyniki rzutów oraz typ rzutu pięknie się odkłada w bazie danych przypisany do numeru posta.
Przy edycji post się edytuje ale dodatkowa tabela pozostaje nietknięta - a więc nie ma możliwości zmiany wyniku.
Teraz przy prezentacji postów trzeba dociągnąć dane z tej tabeli.... i będzie dobrze.
Wyniki rzutów oraz typ rzutu pięknie się odkłada w bazie danych przypisany do numeru posta.
Przy edycji post się edytuje ale dodatkowa tabela pozostaje nietknięta - a więc nie ma możliwości zmiany wyniku.
Teraz przy prezentacji postów trzeba dociągnąć dane z tej tabeli.... i będzie dobrze.
- Prokrustir I Siwy
- Site Admin
Wykonano rzut kością 6x1 z wynikiem 3.
- Prokrustir I Siwy
- Site Admin
Dramatyczny rzut kością.
Wykonano rzut kością 6x1 z wynikiem 2.
Wykonano rzut kością 6x1 z wynikiem 2.
- Prokrustir I Siwy
- Site Admin
Test po włączeniu nowej wersji w oryginalne rozszerzenie.
Wykonano rzut kością 20x1 z wynikiem 11.
A co z cytowaniem, też powinno podmieniaćProkrustir I Siwy pisze: ↑ndz mar 02, 2025 7:51 pm Test po włączeniu nowej wersji w oryginalne rozszerzenie.
- Prokrustir I Siwy
- Site Admin
Proste jest lepsze od skomplikowanego
Tak, jeden post to jeden rzut jednokrotny lub wielokrotny.
Powiedzmy, że chcę rzucić za 3 zmyślonych wikingów ...
Nie muszę tego robić tak:
Jak ktoś się zagalopuje to powinno być widoczne , że tylko jeden rzut miał miejsce.
Kwestia z cytowaniem czy też w tagu code to już bardziej coś do wciągnięcia do zrobienia.
Sam sobie nie planowałem cytować rzutów - ale fakt faktem może się zdarzyć. To oczywiście coś nowego do ogarnięcia bo najlepiej skorzystać z istniejących funkcji phpbb do parsowania bbcode.
Tak, jeden post to jeden rzut jednokrotny lub wielokrotny.
Powiedzmy, że chcę rzucić za 3 zmyślonych wikingów ...
Nie muszę tego robić tak:
Mogę to zrobić tak:Bjorn [rzut]
Svenn [rzut]
Sigfrid [rzut]
Acz, pewnie dla przejrzystości i zrozumiałości najlepiej będzie nie podmieniać przy wyświetlaniu pozostałych wystapień.Rzucam kolejno za Bjorna, Svenna i Sigfrida
[rzut]6x3[/rzut]
Jak ktoś się zagalopuje to powinno być widoczne , że tylko jeden rzut miał miejsce.
Kwestia z cytowaniem czy też w tagu code to już bardziej coś do wciągnięcia do zrobienia.
Sam sobie nie planowałem cytować rzutów - ale fakt faktem może się zdarzyć. To oczywiście coś nowego do ogarnięcia bo najlepiej skorzystać z istniejących funkcji phpbb do parsowania bbcode.
- Prokrustir I Siwy
- Site Admin
Dziejową koniecznością jest rozpoczęcie zabawy z wtyczką flair.
Naszym pierwszym znaczkiem jest "Chlew" który będzie zawsze przypisany osobom których gospodarstwa wspierają chlew.
Naszym pierwszym znaczkiem jest "Chlew" który będzie zawsze przypisany osobom których gospodarstwa wspierają chlew.